Dobrih 50 članov KK se nas je udeležilo šole zdravega življenja v Strunjanu. Kolegici Ana in Mira sta vse uredili za našo nastanitev in prevoz ter za izlet z ladjico v Piran, za našo telesno aktivnost pa vaditeljica Tina. Na voljo smo imeli vadbo zjutraj iz zvečer in vsak dan tudi hojo. Hoja je bila do Strunjanskega križa (mesečevega zaliva), do Pirana in dvakrat do Portoroža, vedno v obe smeri. En dan smo izkoristili za vožnjo z ladjico v Piran in vodeni ogled Pirana.
 
Poleg vadb in hoje smo se kopali v morju, v zunanjem ali notranjem bazenu. V okviru hotela je tudi park z energijskimi točkami.
Večina je bivala v hotelu, nekaj pa v apartmajih hotela. Ker so apartmaji na hribu nad hotelom smo »apartmajevci« imeli še malo dodatne rekreacije.
 
Prišli sta nas obiskati predsednica našega KK Petra Simpson Grom in predsednica strokovnega sveta dr. Tjaša Vižintin Cuderman, dr. med., ki sta po uvodnem predavanju tudi odgovarjali na naša vprašanja.
 
Hrana je bila dobra (zajtrk in po želji kosilo ali večerja), bilo je dosti izbire. Večina nas je koristilo bone in smo si s tem še znižali strošek bivanja.
 
Nekateri smo jo mahnili včasih malo po svoje, manj zmogljivi pa so se sprehajali v bližini hotela in na plaži.
 
Vreme nam je bilo naklonjeno, sončno in prijetne temperature, samo en dan je padal dež.
 
Končno smo se nekateri videli in srečali po skoraj 2 letih, se malo podružili in poklepetali.
 
Zahvaljujem se organizatorju, KK, kolegicama Ani in Miri in vaditeljici Tini in priporočam ostalim članom, da se nam naslednjič pridružite.
Lj., 20. 9. 2021
 
Pripravila: Rozi Miklič

Video pripravila: Tina Magdalenič